De ani de zile, „tartorul metropolitan" care căpșsează o parte a banului public din Brașov, prin Agenția de recrutare Metropolitană este fostul deputat DRAGOȘ DAVID.
De curând, în 08 aprilie 2022, acest personaj, de la sine putere, se pare că a încheiat un contract, cât se poate de legal, cu turcii de la INPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ – 4780552841, prin care aceștia urmau să presteze „Servicii de elaborare a Studiilor de Fezabilitate pentru dezvoltarea unui sistem transport public feroviar în Zona Metropolitană Braşov şi aria de influență".
Valoarea acestui contract este de 12.989.717,44 RON, (2.5 mil.€).
Pentru legalitatea organizării licitației, căci vorbim despre bani publici, printre participanți s-au mai numărat și SC AM PROJECT DESIGN & CONSULTING SRL – RO3170727, SC CONCELEX SRL – RO 6544184, SC CONSIS PROIECT SRL – RO 7335054 și SC ICEBERG PLUS SRL – RO17090857
Până aici, nimic deosebit.
Doar că, pentru ducerea la bun sfârșit a strategiei (cu dedicație), cele patru societăți românești, deși s-au înscris la licitație, NU AU DEPUS OFERTE (foto nr. 3)
Cu alte cuvinte pentru turcii de la INPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ, procedura a fost o floare la ureche având în vedere faptul că pentru Excelenta Sa, Dragoș David, modul de cheltuire al banilor publici NU ESTE O INFORMATIE DE INTERES PUBLIC, și poate să facă ce ii poftește inimioara.
Având în vedere titlul acestui articol, „MINCIUNI COTIDIENE” noi nu putem crede că acest ajutor a venit pur și simplu întâmplător, mai ales că „boșorogul” împreună cu un primar de prin zonă – nu dăm nume pentru a nu se înțelege că ar fi vorba despre Coliban – la scurt timp după încheierea contractului, au făcut o vizită oficială „DE LUCRU” exact în Turcia.
Și asta în ciuda faptului că un reprezentant al primăriei Brașov, susține faptul că vizita cu pricina a fost făcută pe cheltuiala proprie a celor doi "binefăcători" ai Brașovului.
În speranța că cei doi coloși nu au fost în Turcia la distractie iar vizită a fost una constructivă, stăm totuși și ne întrebăm care a fost scopul înscrierii la licitație a celor patru societăți românești, dacă niciuna nu a depus oferte, având în vedere și cifrele de afaceri și profitul acestora, vechimea lor și numărul de angajați pe care acestea le au.
P.S: Oare prin care dintre conturile mutate din Republica Moldova în Turcia ale unor ONG-uri de casă se vor întoarce banii "paraindărăt" (return of payment), dar mai ales cât?
Răzvan Negrea ★ 17 iunie 2022