În data de 11 septembrie 2024 în cadrul articolului „Bogdan Moldovan. Moralitatea chirurgiei sau chirurgia moralității din Brașov”, având la bază o postare făcută de către susnumitul, scriam următoarele: „Facem precizarea încă de la început, că publicarea acestui articol nu are ca scop denigrarea, calomnierea sau prejudicierea imaginii a vreunei persoane, ci vrem doar să atragem atenția asupra moralității cu care acestea înțeleg să fugă de răspundere […]”.
Drept urmare, medicul ne-a avertizat cu privire la un „comunicat” pe care îl vom primi din partea avocatului domniei sale.
Comunicatul, foarte impresionant formulat, nu s-a lăsat mult așteptat, dar din nefericire nu a venit de la persoana cu pricina, ci de la consilierul juridic al spitalului, persoană a cărei ilustră spicuire legislativă nu putem decât să o apreciem.
Totuși, conform art. 40. alin. 1 din Statutul consilierului juridic, acesta „apără drepturile și interesele legitime ale instituției, persoanei juridice, autorității sau entității pentru care exercită profesia, asigură consultanță și reprezentare juridică, avizează şi contrasemnează actele cu caracter juridic emise de acestea”.
Având în vedere faptul că domnul Bogdan Moldovan se identifică cu un CNP, nicidecum cu un CUI sau un CIF, ne vedem nevoiți să ignorăm splendida înșiruire de cuvinte ce face referire la persoana domniei sale, din respectivul comunicat de presă.
Totodată având în vedere faptul că cele relatate au la bază o postare făcută în spațiul public de către stimabilul, Argumentul.ro nu a făcut altceva în afară de a prezenta, opinia doctorului, așa cum a fost ea exprimată.
Cât despre respectivul „comunicat de presă” în care deși vi s-a răspuns cu privire la conținutul acestuia, ați insista în a-l face public, va amintim faptul ca spitalul dumneavoastră deține un site de prezentare unde nu este nevoie de intervenția noastră pentru a fi publicat.
În ceea ce privește dreptul la replică, l-am fi publicat cu celeritate, atâta timp cât acesta ar fi făcut exclusiv mentiuni la nemulțumirea societății Dvs, la adresa articolului publicat, fără a face referiri sau aprecieri subiective la adresa publicației, autorului, sau a practicii deontologice care caracterizează publicația noastră, mențiuni pe care vă amintim că nu sunteți în măsură să le faceți. Comunicatul de presă în schimb,în funcție de disponibilitatea gazetarului, poate fi publicat gratuit sau contra cost, în timp ce reclama, pe care în cazul de față, societatea Dvs. fără succes a încercat să și-o facă prin intermediul site-ului Argumentul.ro, vă amintim că nici la Nova Tv, nici la Radio Brașov, renumita, arhicunoscuta și inegalabila moderatoare Cornelia Crevean, nu o face fără o sumă cu mai multe zerouri.
Cu toate acestea, în ceea ce privește activitatea și extraordinarele performanțe ale spitalului dvs, vă informăm că apreciem mai mult Spitalul HOSPICE Brașov care: „din 2002, la 10 ani de la înființarea organizației, a fost inaugurat la Brașov primul centru HOSPICE din țară care a reunit toate tipurile de servicii de îngrijire paliativă în același loc. Spitalul include secții distincte de adulți și copii, cu unități pentru internare, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică și unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu. Tot aici (Strada Sitei 17A, Brașov 500074, România), funcționează echipele dedicate acordării de îngrijire paliativă la domiciliul pacienților.
Viziunea HOSPICE este ca, în România, toți pacienții cu boli incurabile să beneficieze de servicii adecvate de îngrijire paliativă, la momentul potrivit, pentru a trăi cu demnitate fiecare clipă, alături de cei dragi.
Misiunea HOSPICE este îngrijim cu profesionalism și dăruire copii și adulți care trăiesc cu o boală incurabilă, oferind servicii specializate pentru ei și familiile lor. Dezvoltăm îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, educație, consultanță și îmbunătățirea legislației.
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România.
HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere și un centru socio-medical la Adunații Copăceni destinat exclusiv copiilor pacienți și familiilor acestora. În cei 32 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru aproape 50.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie”.
Cu respect, Răzvan Negrea ★ 16.09.2024