Consilierul județean Dragoș Dumitru Cristian refuză să părăsească instituția județeană deși a fost exclus din formațiunea care l~a propulsat pe listele de partid în forul legislativ respectiv Pro România.
Nu am fi fost foarte interesați de acest subiect dacă nu am fi remarcam câteva amănunte interesante iar unele chiar hilare.
Să le luăm metodic.
În primul rând Dragoș Dumitru Cristian a fost exclus din conducerea partidului Pro România, organizația județeană Brașov, cu 94% din voturile colegilor, 6% dintre aceștia s-au abținut, Dragoș Dumitru Cristian având 0 - zero - susținători. Ceea ce este remarcabil de... neplăcut.
Un alt fapt care surprinde printr-un fel de vrăjeală cu iz de bagabonțeală de aspirant de politruc tipic noi generații cu iz de maeștrii ai tehnicii dar care și-au realizat tot ,,bagajul cultural" pe baza de google search.
În declarația de interese, atunci când a candidat pe liste la un post de consilier județean - post pe care nu l-a "câștigat ci l-a obținut după ce președintele județean al partidului, deputatul la acea vreme Mihai Mohaci s-a retras după obținerea mandatului - Dragoș Dumitru a susținut în declarația de interese că este Administrator și asociat unic la firma SC AFTHERSCHOOL REAL SOLUTION SRL.
Foarte bine încă un tânăr întreprinzător necorupt de sistemul birocratic, un tânăr asumat care vine piața liberă direct în hățișurile birocrației pentru a aduce eficiență în anchilozatul sistem de stat.
Numai că, ce observăm?
În declarațiile de avere și de interese de când a devenit membru al Consiliului Județean firma a dispărut precum Fata Morgana ba chiar mai mult nu figurează nici la Registrul Comerțului.
Dar ce explicație are domnul Dragoș Dumitru Cristian?
Iat-o: "Odată ce am intrat în politică am ales să candidez în cadrul administrației județului Brașov am discutat și cu familia. Am hotărât că singurul fel în care mă pot ocupa cu adevărat de această funcție este de a-i dedica timpul meu. Astfel am ales să îmi închid firma pe care pe care o aveam în administrare".
Deci omul și-a sacrificat firma pe care a creat-o de la zero și unica sa sursă de venit ca să se sacrifice pe altarul interesului public.
Emoționant! Remarcabil! Sau harneală? Alegeți singuri.
Dar să vedem în ce a costat în ultimii doi ani eforturile acestui Pericle de Brașov.
Păi răspunsul vine tot de la dânsul: "două proiecte depuse - primul despre crearea de târguri de producători la nivelul județului și un proiect despre promovarea județului d.p.d.v. al turismului la nivel național și european".
Acuma după aceste idei strălucite ce îmbină brânză de Bran cu tehnologia turistului coreean sau japonez sunt foarte aproape de finalizare, probabil concomitent cu momentul când va decola primul avion de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, ne-am întrebat cât câștigă bunul nostru samaritean. Păi conform declarației de avere în anul 2020 dl. Dragoș Dumitru Cristian a avut zero lei venituri în 2020 iar în octombrie 2021 vorbim de un venit de 2190 lei realizat în calitate de consilier județean. Prin comparație soția dânsului a avut venituri de 291.730 lei în 2020 și de 200.942 în 2021.
Interesante sunt și discuțiile din pauzele bine meritate de cafea, de la începutul istovitoarei munci pe care domnul consilier județean o depune și felul cum stimabilul încearcă să se agațe - asemenea mâței care zgârie la ușă - de un nou post în C.J., dar de această dată, de pe listele unui alt partid.
Poate din acea clipă de sacrificiu dus la extrem, din acel moment de autoflagelare financiară, de când a renunțat la veniturile firmei fantomă (!?) și a plecat să execute muncă în folosul comunității județene dl Dragoș Dumitru Cristian a uitat să plătească cotizația la partid, iar ca bonus a lăsat organizația de tineret cu datorii de 4.000 de lei, după cum ne-au spus surse din partid care, conform impresiei noastre, nu păreau depresivi după o asemenea "grea" pierdere.Concluzionând, sunt bucuros că sunt contemporan cu asemenea mari spirite.
Și cum marile spirite se întâlnesc în spațiul intereselor comune, în cazul acesta gargara politicianistă, credem că pe viitor între patronul fără firmă și licențiatul fără facultate de la municipiu ar putea apărea o frumoasă/fructuoasă colaborare. În fond sunt creați pe același calopod. Iar ideologia sau doctrina partidului pentru generația haștag/emoticonrânjind/rezist la bun simț și cultură reprezintă un moft. De aceea un sfat d-le DDC: organizați o conferință obligatoriu în sistem videochat, fiți responsabil și deși nu este obligatoriu purtați mască. Începeți cu propoziția ,, Coliban este un tip asumat". Atenție am spus asumat nu asomat, precum cariera politică a.... Nu dăm nume. Să aveți grijă să amintiți nefericiților care vă critică ca dumnevoastră răspudeți cu "silențiozitate" în timpul "narativului" ( folosit în loc de sintagma conferință de presă), că întrevedeți "o nouă fereastră de oportunitate în carieră", că alături de vreo nouă echipă vă redescoperiți o "zonă de confort empatică". Dacă vorbiți și de "deontologia profesională" care vă definește și că vă doreați o "digitalizare la nivel de partid", etc, vă garantez un succes teribil la macacii corporatisto/ trotinetiști parțial eclozați (cum ar spune Boanchiș) și în politica brașoveană.
Iulian Rinder / 25-05-2022