Dacă în perioada comunistă, aceasta era tranzitată zilnic de zeci de mii de oameni ai muncii care mergeau sau se întorceau de la două dintre cele mai importante uzine brașovene, Tractorul și Rulmentul, în prezent ea este tranzitată doar de către cei care locuiesc în noul cartier Tractorul sau de puștii care-și dau randevuuri pe la mall.
Puțini sunt cei care știu că in Uzina Tractorul înainte de fabricarea tractoarelor ce au pus umărul la făurirea socialismului, au fost fabricate primele avioane din România, ca atare strada 13 Decembrie nu este întâmplător una dintre cele mai drepte străzi din oraș. În lipsa unui aeroport, strada avea și rolul de pistă de decolare pentru avioanele produse în uzină.
Odată cu venirea comuniștilor la putere strada a primit numele de 13 Decembrie în memoria celor aproximativ 600 de tipografi bucureșteni care în 13 decembrie 1918 au manifestat împotrivă Guvernului PNL condus de I.C. Brătianu și care în fața Teatrului Național au fost întâmpinați cu focuri de armă.
În capătul central al străzii, zona fiind una cu un ridicat nivel imobiliar, de-a lungul anilor, care mai de care dintre dezvoltatorii imobiliari s-au zbătut să construiască tot felul de cladiri pentru rotunjirea veniturilor personale.
Printre ei, și domnulDĂNUȚ FRUNZĂ, fostul director al Losan România.
Lângă OMV-ul de la Aula Universității Transilvania, acesta până acum a investit 670.000 €, urmând să mai investească 350.000 €într-o clădire ce se vrea a avea destinația: clădire de birouri; dar din cauza unor litigii, proiectul stagnează de ani întregi.
Unele guri „păcătoase” spun că adevăratul motiv al stagnării ar fi datorat faptului că omul vrea să mai pună mâna și pe clădirile din jur pentru un proiect grandios.
Până la proba contrarie, se pare că dorințele i s-au îndeplinit, în clădirea cu pricina în spatele unei cortine strategic amplasată, avându-și birourile persoanele fără adăpost ale Brașovului.
Din nefericire pentru ei, nu s-au născut în Ucraina așa că nu au un loc asigurat la CATTIA, din această cauză fiind nevoiți să rămână în locație și peste program.
Cum suntem în luna ianuarie și „iarna nu-i ca vara”, oamenii sunt nevoiți să facă focul pentru a se încălzi.
Problema cea mare este că doar la câțiva metri de locul unde aceștia se încălzesc, sunt rezervoarele de combustibil ale OMV.
Încercând să obținem un punct de vedere din partea domnului Frunză, pe un ton destul de ridicat acesta a fost mai interesat de sursa noastră de finanțare, „dacă suntem cumva de la pompieri” și „de ce nu ne găsim un serviciu ca lumea”, nicidecum de faptul că prin inconștienta domniei sale în nopțile friguroase o adevărată bombă este pe cale să explodeze în centrul Brașovului.
În conformitate cu legislația României, domnul Frunză avea obligația de a securiza clădirea părăsită de ani de zile, varianta cea mai optimă fiind o firmă de pază. Dar poate domnia sa nu mai dispune de fonduri suficiente.
În acest sens îi recomandăm și noi „un serviciu ca lumea” pentru a nu mai atârna la mila socrului fostului premier Victor Ponta.
Dintre cele 15 firme în care acest Dănuț a fost asociat sau le-a administrat nouă sunt radiate / lichidate, în dreptul unora figurând și frumoase datorii ce reflectă pe deplin spiritul managerial de care acesta dă dovadă.
Curioși să vedem cine-si va mai da demisia într-un nou caz COLECTIV, în epilogul acestui material, pentru a se evita o catastrofa în mijlocul orasului, vom încerca să luăm legătura cu domnul Ilie Sârbu (socrul lui Ponta), cu care Frunză este asociat într-o societate de producere a energiei electrice și-l vom ruga să-și împrumute asociatul cu un reșou, pentru ca acesta să-l pună la dispoziția chiriașilor domniei sale pentru sporirea confortului.