Unul dintre cele mai râvnite posturi din acest oraș a fost este și va rămâne un loc în consiliul de administrație în cadrul Companiei apa Brașov. Nu neapărat pentru importanța deciziilor luate de către privilegiații care ocupă cele cinci posturi, cât pentru remunerațiile încasate. Ca un mic aspect, suma lunară cu care sunt răsplătiți membrii C.A. pentru deciziile luate, a fost în cuantum de 4723 lei.
Ca atare, bătălia este una pe măsură.
În acest an, 26 de pretendenți și-au depus dosarele, dar din câte se pare cam aceleași nume se regăsesc de fiecare dată pe lista finală. Având în vedere acestea cu certitudine putem spune faptul că numirile sunt făcute politic, nicidecum pe meritocrație.
Cei cinci fericiți ai acestui mandat sunt:
1. POPA TEODOR – 93.00 puncte
2. COCOȘ LIVIU – 86.50 puncte
3. GLIGORAȘ DANIEL – 86,00 puncte
4. AGAFIȚEI DANIELA - 82.50 puncte
5. ȚOP FERGHETE CARMEN – 82.00 puncte.
Aparent, în baza Raportului Final nr. 113/02.09.2024, selecția a fost una foarte riguroasă. Doar că nu prea a fost așa!!! Mai sus menționatul document, a fost întocmit de către EWORA RESURSE UMANE SRL (CUI 28581299) o societate de apartament din Galați, Str. Dr. Constantin Levaditti, Nr. 7, Bloc Bujor 2, Sc. 1, Et. 3, Ap. 13, care se ocupă cu activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă, NU ARE NICIUN ANGAJAT și aparține în procent de 80% directorului general al AQUACARAS S.A. Focșani - BURDUȘA CATALIN-TIBERIU și 20% doamnei LANGA GETA șef departament relații financiare al SC APATERM S.A. Galați.
Având în vedere faptul că postul de director general al companiei de apă din Focșani implică prezența la serviciu a domnului Burdușa, distanța între Focșani și Galați este de 86 km (1 oră și 26 de minute), iar societatea nu are niciun angajat, stăm și ne întrebăm: Oare care dintre cei 5 membrii ai noului consiliu de administrație a întocmit acest raport de selecție? Să fie oare acest raport făcut după chipul și asemănarea lor?
POPA TEODOR este în prezent director economic tot la Compania Apa Brașov, iar în CV se laudă că „Am o experienta de peste 30 de ani in serviciile de apa si canalizare si de 23 de ani in functia de director economic, sunt multidisciplinar (inginer si economist) si m-am pregatit continuu de la absolvire. Pasionat de sector, sunt activ și recunoscut in asociatiile profesionale relevante din Romania (ARA), regiunea Dunarii (IAWD) si la nivel global (IWA).
Am contribuit la reformele sectorului si a cadrului institutional (transformarea regiilor in societati comerciale, regionalizarea, reformularea legislatiei specifice etc.) si am lucrat ca expert pentru Banca Mondiala si BERD pentru strategia nationala a sectorului apei in vederea conformarii cu cerintele Directivelor europene”.
Cu ce a uitat Popa se se laude este faptul că „deține 3 apartamente și o bucățică de teren. Pentru contractul său de mandat, acesta primește nu mai puțin de 449.329 de lei anual (37.444 de lei, undeva la peste 7600 de euro). Soția acestuia, tot la Compania Apa, încasează 62.480 de lei, dar nu precizează ce funcție are… Pe lângă căruța de bani pe care o încasează lunar de la Compania Apa, Popa mai ia 34.650 lei și de la Banca Mondială pentru contracte de consultanță”.
LIVIU COCOȘ – prim-vicepreședinte PNL, era și culmea să lipsească dintr-o asemenea funcție. Având în vedere că din cauza condamnării penale, prezența pe listele parlamentare ar fi reprezentat o pată pentru partid, după administrarea specială a CARFIL S.A. și Consiliile de Administrație al IAR SA și METROM SA, a venit rândul Companiei APA, să se bucure de deciziile pe care acesta le va lua în viitor.
Putred de bogat, Liviu Cocoș, în 2022 a fost implicat într-un scandal, fiind acuzat că și-ar fi falsificat diploma de BAC și că și-ar fi „angajat toate cunoștințele la stat”, acest lucru este total neadevărat. Liviu Cocoș mai are și cunoștințe care încă nu lucrează în funcții publice.
Fost primar al Orașului Predeal, rămas fără funcție în 22 iunie 2017, din cauza unei condamnării pentru abuz în serviciu, Liviu Cocoş, a fost șomer doar patru zile.
Amintim că prin Ordinul de prefect nr. 526 /2017 se constata în 22 iunie 2017 încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al Orașului Predeal, ca urmare a condamnării pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Însă Liviu Cocoș nici nu și-a luat atunci lucrurile din primărie, pentru că după doar 4 – patru – zile, el a obținut un post în instituție, fiind numit consilier personal al primarului Orașului Predeal. Numirea s-a făcut prin Dispoziția nr. 121 din data de 26 iunie 2017. La vremea aceea dispoziția a fost semnată de către viceprimarul Bucur Nicolae, condamnat și el alături de primar în același dosar, astfel că acesta nu avea dreptul să preia atribuțiile de primar. Ulterior în luna octombrie a aceluiași an, Bucur Nicolae și-a pierdut mandatul de viceprimar, în urma unei ședințe de Consiliu Local, ce a fost convocată de către Prefectura Brașov.
„GLIGORAȘ DANIEL – administratorului public al Consiliului Județean Brașov, numai în 2021, pe lângă salariul lunar net de aproximativ 12.000 de lei, acesta a mai încasat de la Compania Apa suma de 55.363 lei, adica undeva la 4600 lei pe luna. O sumă enormă și pentru un român care lucrează o lună zi de zi și tot nu încasează atât. Gligoraș deține un teren agricol, o casă de locuit și un apartament. De precizat că Gligoraș Daniel a ajuns la Consiliul Județean pe filiera Râșnov.
Tot pe aceeași filieră a ajuns și directorul economic AGAFIȚEI DANIELA. Potrivit declarației de avere(tot pe site-ul ANI găsită), Agafiței figurează cu vreo 3 terenuri de câteva mii de metri pătrați, o casă de locuit la Râșnov, spații comerciale, un apartament de 157 mp, o altă casă de locuit, două autoturisme, 116.196 lei venit anual de la Consiliul Județean, adică 9600 de lei lunar. De la Compania Apa a încasat suma de 55.353 lei(4600 lei lunar)”.
Pe lângă pensia de 7166 lei/lunar (înainte de recalculare) ȚOP FERGHETE CARMEN își face bătrânețile mai ușoare ținând contabilitatea mai multor firme, majoritatea dintre ele avându-și sediul în str. Mihai Viteazul din Brașov. În ultimii patru ani, în puținul timp liber care i-a mai rămas, pe lângă prezența la toate ședințele de partid, duduia a ridicat corespunzător mânuța în Consiliul Județean Brașov, pentru ca lui Veștea, iar mai apoi lui Toderică să le treacă proiectele. Pentru această realizare, doamna a încasat indemnizația lunară.
În aceste condiții, enigma este dacă doamnei i-a mai rămas timp să are și cele trei terenuri agricole pe care le deține, să curețe de cioate fondul forestier sau și-a admirat bijuteriile în valoare de 35.000 lei și și-a numărat banii din cele trei conturi, în timp ce își oblojea oasele în cele două apartamente pe care le are.
În încheiere, fără să mai specificăm faptul că în acționariatul Companiei APA sunt opt UAT-uri ( JUDETUL BRAȘOV 42%, MUNICIPIUL BRȘSOV 42 %, ORAȘUL RUPEA 3.4%, ORAȘUL GHIMBAV 3.0%, COMUNA HARMAN 2.7%, COMUNA HALCHIU 2.7%, COMUNA SANPETRU 2.2%, COMUNA APAȚA 1.7%), care nu au mandatat din partea primăriilor membrii A.G.A., precum și faptul că era impetuos necesar votul consiliilor locale pentru validare acestui Consiliu de Administrație care este nul de drept, vă lăsăm pe dvs să dați răspunsul la întrebarea colegului Cristi Florea - Transilvania 365: „Cine îi ține în spate pe pensionarii din conducerea Companiei Apa care încasează mii de euro lunar?”