Multe s-au spus și multe s-au scris despre Adriana Trandafir, de când secretarul general al Primăriei Brașov, ajunsă prin transfer de la instituția cu același nume din Săcele, cu suspiciuni de întrerupere a cursului legii, cu „jurământ de credință” față de cel care a adus-o, aparent a schimbat macazul și încălcând legislația în vigoare, a început să-i facă pe plac primarului pierzător dar încă în funcție Allen Coliban.
Spre exemplu, referitor la hotărârile luate de catre Consiliul Local Brașov în ședința din data de 25.04.2024, Instituția Prefectului Brașov a făcut observații asupra a nu mai puțin de 12 dintre proiectele inițiate de către primar și vizate de legalitate de către doamna secretar.
În vremuri demult apuse, dezvoltatorii imobiliari care întâmpinau probleme birocratice, apelau la un bătrânel, în special cei mai ales cei cu urgențe juridice prin cartierul Tractoru. Acum, fără să știm dacă din cauza trecerii sau nu la cele sfinte a bătrânelului, rolul acestuia l-a preluat un fost angajat de-al lui Maurer, aici nereferindu-ne la cel de-al 49-lea premier al României.
Ne referim la Dl Gabriel Corea, despre care voci agitate din Primăria Brașov șoptesc pe la colțuri că, asemenea unuia care se crede „rege”, acesta își făcea simțită prezență la Centru Informare Cetățeni (C.I.C.) – departamentul în care depun și se ridică documente, iar toată lumea știa că trebuie să îl servească pentru că este un apropiat al doamnei Adriana Trandafir, sefa care nu trebuia să fie supărată. Intervențiile telefonice ale secretarului general, nu erau doar în vederea facilitării anumitor documentații, cât pentru urgentarea soluționărilor acestora.
Domnul Gabriel Costea, nu-și lăsa datele de contact pe cereri, pentru a nu se putea identifica cu exactitate pentru care dintre dezvoltatorii imobiliari este făcută intervenția.
Dezvoltatorii depuneau actele, iar el intervenea pentru aceștia la doamna secretar, prin vorbe între patru ochi, plimbări prin Parcul Titulescu și se pare că și prin întâlniri învelite în mister ce aveau loc prin împrejurimile Brașovului.
Concluzionând și neavând informația dacă foloasele au fost pecuniare, sentimentale sau doar amicale, nu putem spune că la mijloc ar fi vorba despre un trafic de influență, faptă ce se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Dar cu certitudine putem spune că aceste foloase, cu siguranță nu au fost nici morale.
Răzvan Negrea ★ 04.09.2024