Am urmărit cu mare interes punerea în aplicare a Deciziei nr. 91/2024 a Înaltei Curți de Casatie si Justiție, decizie despre care redacția noastră a mai scris în cadrul articolului "Argumentul.ro scrie, ANSVSA citeste și decide" (Link: https://argumentul.ro/single.php?id=2400 ).
Aruncând o privire printre instituțiile publice din județ, am constatat faptul că singura instituție publică "stat în stat", dar mai aless cea care încalcă cele mai elementare reguli administrative, este DSVSA Brașov.
Conducerea permite intrarea și ieșirea, după bunul plac și pe ușa din dos din spatele instituției, a unora dintre pensionarii despre care am pomenit în articolul mai sus menționat, pensionari care nu mai au legături de serviciu cu "angajatorul" - DSVSA Brașov și care continuă să vină la vechiul loc de "muncă". Fără să depășim domeniul de "activitate" al acestora, se pare că o veche zicală populară se potrivește perfect cu situația de la DSVSA Brașov: "Lupul, unde a mâncat o oaie se intoarce să o mănânce și pe a II-a".
Exceptând curiozitatea gazetarului, întrebarea care se pune, este: care sunt condițiile legale în baza căroră unii dintre pensionari nu au părăsit încă instituția publică și se prezintă în continuare la fostul loc de muncă ca și cum ar fi la program?
Pe surse am aflat căa există solicitări și aprobări scrise cu privire la ieșirea și intrarea prin spatele institutiei, zona comsiderată "periculoasă".
Prin urmare, interesant de văzut ar fi să fie puse la dispoziția opiniiei publice aceste aprobări prin care, spre exemplu, membrii familiei Gherghel încă vin constant la fostul loc de muncă, intră și ies după bunul plac în secția unde au lucrat până în urmă cu o lună și folosesc baza materială din unitate, referindu-ne aici la baza de date stocată în calculatoarele instituției.
Oare superiorii ierarhici nu conștientizează gravitatea faptelor sau au un "gând ascuns": "Lungește tata boala, pân' s-o coace poama"?
Concluzionand aparent după traficul de influiență practicat de această fa(g)milie "extinsă", cel mai probabil se încearcă menținerea lor pe posturi, chiar și sub aspect de voluntariat, pentru că probabil, dă bine la CV.